Hayvan Severlerin Bulusma Noktası..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hayvan Severlerin Bulusma Noktası..

Hayvanlarla Mutlu Bir an..
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Doğum Kontrol Hapları - Düşük - Dikiş

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
eeyore
Meraklı Pati
Meraklı Pati
eeyore


Mesaj Sayısı : 43
Reputation : 11
Kayıt tarihi : 08/07/10
Yaş : 36
Nerden : istanbul/ankara

Doğum Kontrol Hapları - Düşük - Dikiş Empty
MesajKonu: Doğum Kontrol Hapları - Düşük - Dikiş   Doğum Kontrol Hapları - Düşük - Dikiş Icon_minitimeC.tesi Tem. 17, 2010 2:02 am

Doğum kontrol haplarının kedi hamile iken ve özellikle aşırı dozda kullanılması düşüğe yol açar.

Doğum Kontrol Hapları


Doğum kontrol hapları haftada sadece 1 tablet kullanılmalıdır. Bu esasa aykırı her aşırı dozaj ana kedi ve yavrular için (özellikle günde 1 gün kullanılmışsa) çok zararlıdır. Bu hapların amacı doğrudan hamileliği önlemek değil (yumurta oluşumunu engellemek değil), kızgınlığı önlemektir. Kedi her şeye rağmen hamile kalabilir.


Bu hapların kedi hamile iken kullanılması, hele hele aşırı dozajda kullanılması, hormon yüklemesi sebebiyle ana rahmindeki yavru gelişimini engeller. Bu da düşüğe neden olur. Yine hapın yanlış kullanılması, rahim iltihaplanmasına yol açar ve bu da akıntıya sebep olur. Kedilerin hamile olduğu, kedi hamile kaldıktan ancak 40-45 gün sonra anlaşılır. (58-63 gün arası doğum meydana gelir.)

Düşük

Doğumda normalde önce baş gelir. Önce kuyruğun gelmesi, düşüğe işarettir. Bu düşük de hap kullanımına bağlı olarak meydana gelebilir. Düşük halinde ananın ölüm riski her zaman vardır. Bunun yanında, ölü yavrular ana rahminde ne kadar fazla kalırsa, bu durum ana için o kadar zararlıdır; ölüm riskini artırır. Ölü yavrular rahimde kaldıkça (özellikle de çürümeye başladıkça) bu durum toksik etkiye yol açar ve bu da ananın metabolizmasını bozar; ölüm riskini artırır.



Hasta sahibi, dikiş sonrası, kedisinin hareket etmesini mümkün olduğunca önlemelidir.

Hijyen

Herkesçe bilindiği gibi hijyen çok önemlidir. Operasyonlar ve açık yaralar bakımından daha da önemlidir. Yara bölgesi dikilirken, operasyon sırasındaki ve sonrasındaki hijyen problemi, dikişlerin atmasına yol açabilir. Hatta yarada kalabilecek bir tüy bile dikişlerin açılmasına yol açabilir. Yara bölgesinin enfekte olması, bu enfeksiyonun içeri girmesi ciddi sorunlara yol açar.


Dikiş


İç dikiş 3 hafta, dış dikiş 1 haftada kapanır. Bir yaranın dikişleri sürekli açılıyorsa, yara dikilmeden; sürekli ve düzenli açık yara pansumanı ile yaranın kapanmasını sağlamak yerinde olur.


Hasta sahibi, dikiş sonrası kedisinin hareket etmesini mümkün olduğunca önlemelidir. Kedi normal yürüyüşünü yapabilir; ancak atlama, zıplama ve koşma kesinlikle engellenmelidir. Aksi halde dikişler atar.


Diğer bilgiler


Gençlik hastalığına sahip bir köpekten kediye bu hastalık bulaşmaz. Ancak gençlik hastası köpek sürekli ishal halindedir ve onun dışkısından enfeksiyon bulaşabilir. Kedinin kahverengi kusması iç kanamaya işarettir.

alıntıdır.
yeni yavrulara baybay =(
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Doğum Kontrol Hapları - Düşük - Dikiş
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Hayvan Severlerin Bulusma Noktası.. :: Hastalıklar :: Kedi Hastalıkları-
Buraya geçin: